ENG
ENG

Ontmoet het Team LOF

Ewout Eleveld

Zeventien jaar lang bekwaamde Ewout Eleveld zich in de hogere kunsten van zuur, bitter, fris en zoet bij driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen van Jacob Jan Boerma en Kim Veldman. De eredivisie van de gastronomie. “Een toptijd”, zegt hij. “Altijd alles geven voor dat ene doel: De strijd om de tweede Michelinster en erna de derde. Hij beschrijft zijn tijd bij De Leest als een manier van leven. “Ik heb veel van Jacob Jan geleerd. Kwaliteit herkennen en respecteren. Weten waarom het ene boontje lekkerder is dan het andere. Creatief denken. Veel reizen. Veel eten. Fantastische, onbekende producten proeven.”

 

Hoe is het om nu alles zelf te bepalen bij LOF?
“Ik krijg nog elke dag kippenvel van het feit dat ik veel vrijheid en kansen krijg om dit vanaf de grond op te bouwen. Ik ben bij alles betrokken: de wijnkaart, het personeel, de muziek, de huisstijl. En dat is heel leuk. Mijn rol in De Leest was op de achtergrond. Prima, maar het is heerlijk om nu de ruimte te krijgen om op de voorgrond te treden.”

En je eigen menukaart samenstellen.
“Ja, echt geweldig. Ik kijk mijn ogen uit wat ik op dit landgoed allemaal tegenkom. Kersenbomen, perenbomen, appelbomen, frambozen, duindoornbes, blauwe bessen, vijgen, cranberries, paddenstoelen uit het bos… alles groeit hier. Fantastisch toch.”

Deze website gebruikt cookies om te zorgen dat u de beste gebruikerservaring heeft.
T.+31 343-745858 Boek nu