ENG
ENG
Menu Emilie
Ontdek meer
Restaurant Voltaire*

Belangrijk onderdeel van de historie van Parc Broekhuizen zijn vijf unieke wandschilderingen. Cornelis Jan van Nellesteijn, voormalig eigenaar van het landgoed was zo onder de indruk van de 18e-eeuwse schrijver, dichter en filosoof Voltaire dat hij begin 19e eeuw de schilder Laquy opdracht gaf om vijf scènes uit het leven van Voltaire vast te leggen. De doeken met deze vijf scènes vormden de inspiratie voor de naam van ons restaurant ‘Restaurant Voltaire’.  Ze zijn te bewonderen in de ‘Schilderijenkamer’, één van onze salons op de eerste etage.

Over restaurant Voltaire*

Restaurant Voltaire is onderdeel van Culinair Landgoed Parc Broekhuizen en bevindt zich samen met het boutique hotel in het monumentale landhuis uit 1408. Aan de buitenzijde ademt het pand één en al historie. Aan de binnenzijde lopen oude, originele details en moderne styling naadloos in elkaar over. Bij binnenkomst in Restaurant Voltaire loopt u letterlijk door de keuken als we u naar uw tafel begeleiden. Bij Voltaire hoort tevens een informele bar en een terras waarop u een adembenemend uitzicht heeft.

Menu Voltaire
Ontdek meer
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte

Op 1 december 2016 werd als eerste onderdeel van het Landgoed Restaurant Voltaire geopend. Slechts twee jaar na de opening heeft Restaurant Voltaire diverse grote prijzen gewonnen en heeft prachtige waarderingen ontvangen, waaronder 15,5 punten in de Gault Millau 2022 en onze eerste Michelinster op 17 december 2018. We zijn hier ongelooflijk trots op en dankbaar voor. De erkenning van Gault & Millau en Michelin, zo kort na de opening, gaf-, en geeft ons de inspiratie en motivatie om verder te groeien.

Deze website gebruikt cookies om te zorgen dat u de beste gebruikerservaring heeft.
T.+31 343-745858 Boek nu