ENG
ENG

Sculptures at the Parc – Kunst route op Parc Broekhuizen

Nieuw: Op 31 mei zal de tweede editie van onze sculpturenroute worden geopend na het grote succes van de eerste editie in 2022.

Kom langs en geniet van een prachtige wandeling over het landgoed met kunst en natuur. Meer informatie volgt.

 

Sinds 2019 heeft Parc Broekhuizen zijn eigen kunstagenda, Art at the Parc waarbij  uiteenlopende kunstuitingen aan bod komen van hele diverse kunstenaars. Vanaf 14 april tot 31 oktober 2022 zal Sculptures at the Parc plaatsvinden gedurende 3 seizoenen in de natuur op het bijna 6 hectare tellende landgoed.

Dit is een unieke, speciaal samengestelde expositie waarbij elke kunstwerk een geheel eigen plek heeft op het landgoed. De meesten buiten (19 beelden) maar een aantal ook binnen  (7 beelden. De samenstelling van de route is tot stand gekomen door de enthousiaste medewerking van Museum Beelden aan Zee, Museum Voorlinden, Armando Stichting, André Volten, Atelier van Lieshout, Auke de Vries, Henk Visch, Iris Le Rütte en Jeroen Henneman diverse kunstenaars. De realisatie en ontwikkeling van het concept vonden plaats in nauw overleg met Irene Schreuder-Tjoa, Klaas-Jan van Hees / Swinkels van Hees in samenwerking met Prof. Dr. Jan Teeuwisse, directeur Museum Beelden aan Zee.

Sculptuur vormt de hoofdmoot van Pastorale 2.0, maar middels een aanvullend program zal er ook aandacht geschonken gaan worden aan poëzie, literatuur en muziek. Bij elk deze  speciale evenementen is er aandacht voor het thema Pastorale 2.0, voor het innerlijke van de mens, eten en drinken, en het vieren van het leven in o.a. Restaurant Voltaire en Bistro LOF.

Sculptures at the Parc met als thema Pastorale 2.0 is hopelijk het begin van een periodiek terugkerend kunstevenement. Op ons landgoed staan beelden die het eenvoudige leven van de moderne tijd voor het voetlicht brengen. Een wereld van voelen en niet van denken. De vlucht van de geciviliseerde wereld naar de natuurlijke wereld;  naar de wereld waar geen regels gelden. Een plek waar je jezelf en elkaar met andere ogen leert zien. Pastoraal is herderlijk, je wordt als schaap geleid, maar in deze tijd moet je het echt zelf doen. Op de kunstroute zullen puzzelstukjes worden aangereikt die verspreid liggen en je inzicht kunnen geven. Het is ons doel om je een ander kader mee te geven, om Parc Broekhuizen met een nieuwe blik te bekijken en, na het verblijf daar, ook de wereld en de tijd die voor en achter je ligt.

Na de tijd van de natuur gebruiken gaan we naar een tijd van de natuur omarmen om opnieuw te leren zien. Samen gaan we herbezinnen en met een nieuwe blik de wereld bekijken. Wij hebben de natuur en kunst nodig, gelijkwaardig, om herboren de draad weer op te pakken. Niet elitair, niet hoogdravend maar laagdrempelig en nonchalant laten we ons leiden. We vluchten tijdelijk om met nieuwe energie, met nieuwe inzichten, met gevoel weder te keren. Moderne stedelingen die terugkeren naar de natuur en cultuur om als een beter mens terug te kunnen keren en de wereld te kunnen herbouwen. Wandelend, pratend, genietend en gebruikmakend van alle zintuigen.

Wie is de herder? Ben jij dat wellicht zelf als je de tentoonstelling op Parc Broekhuizen hebt bezocht en verlicht terugkeert. Verliefd op de wereld. Somberte en donkerte achterlatend en verslagen. Origineel, oud en nieuw, jong en oud. Onbevooroordeeld. Geen voorkennis nodig. Als je kunt voelen ben je er klaar voor.

Praktische informatie

  • De kunstroute is dagelijks geopend van 14 april t/m begin 2023 en vrij toegankelijk.
  • Naast de informatie in de ter plekke te verkrijgen kunstgids, vindt u tevens informatie op onze website parcbroekhuizen.nl
  • Ons adres is Parc Broekhuizen, Broekhuizerlaan 2, 3956 NS Leersum.
  • Op het landgoed is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar; tevens zijn er laadpalen voor elektrische auto’s.
  • U kunt u bezoek combineren met een drankje, lunch of diner in Bistro LOF of Restaurant Voltaire *. U kunt hiervoor reserveren op onze website parcbroekhuizen.nl of via 0343-745858.
  • In deze folder vindt u informatie over de sculpturen die door de betreffende kunstenaar te koop aangeboden worden. Sculptures te koop

Culinair Landgoed Parc Broekhuizen

Bij Parc Broekhuizen staan, vanaf de opening in december 2016, culinair vakmanschap en gastvrijheid voorop. In het Hoofdhuis vindt u Restaurant Voltaire met de open keuken en een prachtige uitzicht over de vijver. In december 2020 werd Bistro LOF geopend in de eeuwenoude boerderij van het landgoed. Er bevinden zich verder 5 salons en een Koetshuis waar tal van evenementen plaatsvinden w.o. vergaderingen, diners en bruiloften. De 22 luxe hotelkamers ademen een bijzondere sfeer van luxe en modern comfort. Dit alles in een omgeving waar de geschiedenis letterlijk tastbaar is en omarmd wordt door ruimte en natuur.

Sculptures at the Parc

Meer info?
Contactpersoon:
Anita Bos – Directeur
Culinair Landgoed Parc Broekhuizen
manager@parcbroekhuizen.nl
+31 (0)343 – 74 58 58
+31 (0)6-107 33 643
www.parcbroekhuizen.nl www.chefsattheparc.nl

Tijdens de sculpturen route zijn er twee verschillende concerten.

Deze website gebruikt cookies om te zorgen dat u de beste gebruikerservaring heeft.
T.+31 343-745858 Boek nu