ENG
ENG

Schaapherder Daniel

Schapen en herders zijn onlosmakelijk verbonden met de Utrechtse Heuvelrug. Door de eeuwen heen trokken herders met hun kuddes rond over de ‘woeste gronden’ zoals de heidevelden toen werden genoemd.Op dit moment graast de Schaapskudde Doorn op verschillende openbare en particuliere landgoederen in de regio, waaronder Parc Broekhuizen.

Schapen zijn meesters in bodemverbetering en leveren een duurzame bijdrage aan het beheer ervan. Door het grazen wordt onkruid en opslag van jonge bomen onder controle gehouden. De mest vormt natuurlijke voeding voor de bodem. Bovendien dragen de schapen in de wol zaden mee waardoor ze bijdragen aan de biodiversiteit. De beesten vormen zo een uitstekend alternatief voor grote, dure en natuur-onvriendelijke machines.

De kudde van de Stichting Schaapskudde Doorn wordt gehoed en verzorgd door herder Daniel en zijn honden Lily & Mats. Daniel droomde al op jonge leeftijd van een bestaan als herder, maar pas enkele jaren geleden heeft hij het ‘schaap bij de hoorns gevat’ en zijn droom verwezenlijkt. Tot die tijd was hij werkzaam als singer-songwriter.

Wilt u het schapenhoeden zelf eens ervaren? Dat kan! Schaapherder Daniel is te boeken voor groepen. Naast het hoeden leert u van alles over hoe de groepsdynamiek binnen de kudde werkt. Ook kunt u bij Daniel een workshop ‘Sheepfulness’ boeken, interesse? E-mail naar sales@parcbroekhuizen.nl en informeer naar de mogelijkheden.

Er worden ook regelmatig workshops voor individuele (hotel)gasten aangeboden. Raadpleeg hiervoor de agenda van Schaapskudde Doorn.

Deze website gebruikt cookies om te zorgen dat u de beste gebruikerservaring heeft.
T.+31 343-745858 Boek nu