ENG
ENG

 

HARTENFESTIVAL MET MICHEL POORT OP CULINAIR LANDGOED PARC BROEKHUIZEN

Vanaf 12 februari 2023 staat Parc Broekhuizen een maand lang in het teken van het werk van kunstenaar Michèl Poort. Zijn bijzondere kunst staat geheel in het teken van het hart met hartencreaties van o.a. ceramiek, hout en glas en digitale werken. Voor Michèl is het hart zijn levenswerk: “Voor mij als kunstenaar is het hart de mooiste vorm waarbinnen alles mogelijk is. Hier kan ik zijn en dat is wat ik graag wil delen”. Ontdek, in deze expositie, zijn heartbeats, een retrospectief van het hart dat alles weer kloppend maakt.

Levenskunstenaar Michel Poort  studeerde aan de Kunstacademie in Utrecht en in Amsterdam. Zijn inspiratie vindt hij in de voortdurende observatie voor materialen waarbij de vorm van het hart centraal staat. Glas, keramiek, hout, plastieken harsen of metalen, je kan het zo gek niet bedenken en je vindt het terug in een van zijn werken. Het is ook interessant te zien hoe hij dan zijn creaties vertaald naar zijn grafisch werk. Michel Poort weet een spanningsveld te creëren door  kracht en kwetsbaarheid in één te tonen. Naar eigen zeggen is dit de spiegel van de imperfectie, waarin de ontvanger zich herkent. Een breed publiek wordt dan ook geraakt door zijn ‘heartbeats’. Misschien wel, omdat we net als de kunstenaar onze wereld weer een beetje kloppend willen maken.

Deze expositie is onderdeel van het kunstprogramma Art at the Parc van Parc Broekhuizen waarbij werk te zien zal zijn in het Koetshuis, het hotel, Restaurant Voltaire en Bistro LOF vanaf 12 februari tot 13 maart 2023. Dr Yolanda Appelman cardioloog van het UMC Amsterdam is betrokken en zal vanuit haar kant het vrouwenhart belichten.

Rondom Valentijnsdag kunt u, naast het bezoeken van de expositie, in de week van zondag 12 februari t/m zondag 19 februari dagelijks reserveren voor een romantisch diner in Restaurant Voltaire en Bistro LOF in het hartenthema.

Deze bijzondere diners worden gecombineerd met een muzikale ode aan het hart in de ‘Love Themes’ door pianist Michiel Borstlap en de zeer getalenteerde Turkse Jazz zangeres Sibel Köse.

Culinair Landgoed Parc Broekhuizen

Bij Parc Broekhuizen staan, vanaf de opening in december 2016, culinair vakmanschap en gastvrijheid voorop. In het Hoofdhuis vindt u Restaurant Voltaire (1 Michelin Ster) met de open keuken en een prachtige uitzicht over de vijver. In december 2020 werd Bistro LOF (Bib Gourmand) geopend in de eeuwenoude boerderij van het landgoed. Er bevinden zich verder 5 salons en een Koetshuis waar tal van evenementen plaatsvinden w.o. vergaderingen, diners en bruiloften. De 22 luxe hotelkamers ademen een bijzondere sfeer van luxe en modern comfort. Dit alles in een omgeving waar de geschiedenis letterlijk tastbaar is en omarmd wordt door ruimte en natuur.

 

Deze website gebruikt cookies om te zorgen dat u de beste gebruikerservaring heeft.
T.+31 343-745858 Boek nu