ENG
ENG

Edwin Becker, hoofdconservator tentoonstellingen van het Van Gogh Museum te Amsterdam, vertelt het verhaal achter de nieuwe tentoonstelling ‘Van Gogh in Auvers’. In deze lezing volg je Van Gogh vanaf zijn aankomst in Auvers-sur-Oise, waar hij hoopvol en vol ambitie aan het werk ging, tot zijn laatste weken.

In het jubileumjaar 2023 organiseert het Van Gogh Museum samen met het Musée d’Orsay een grootse tentoonstelling over de periode die Vincent van Gogh de laatste maanden van zijn leven doorbracht in Auvers-sur-Oise. De tentoonstelling ‘Van Gogh in Auvers – Zijn laatste maanden’ is te zien vanaf 12 mei 2023.

 

Bij avondschemering is een dialoog tussen kunst en muziek. Van Goghs laatste maanden speelden zich af met de belle époque op de achtergrond. Deze “Gouden Eeuw” binnen de Europese cultuur werd muzikaal gekenmerkt door salonmuziek. Het zwaartepunt verschoof van grote muzikale vormen, zoals symfonieën, naar veelal kortere stukken die gemakkelijk in het gehoor lagen bij het algemene publiek. Naast werken voor piano solo stond de belle époque bekend om haar uitgebreide liedrepertoire.

Operagroep The Fat Lady, onder leiding van Tamir Chasson, biedt muzikaal perspectief op de kunst van Vincent van Gogh in zijn laatste maanden.

 


 

Tickets Bestellen - Van Gogh Lezing

  • 0,00 €

 

Deze website gebruikt cookies om te zorgen dat u de beste gebruikerservaring heeft.
T.+31 343-745858 Boek nu