UK
UK

Judith van Mourik

Judith van Mourik begon haar carrière als een succesvolle modestylist, maar werd steeds vaker gevraagd voor interieurontwerpen. In 2012 studeerde ze af als interieurarchitect aan de Willem de Koning Academie in Rotterdam. Met haar ontwerp voor Parc Broekhuizen kreeg ze internationale aandacht en won de Leading Design Award 2018 in Athene. De stijl van Judith Van Mourik wordt gekenmerkt door conceptuele diepte, liefde voor detail, rijkdom aan materialen en moed. Judith richt zich in haar ontwerpen op gastvrijheid. Het proces van ontwerpen, beheren en stileren van A tot Z.

Culinair landgoed Parc Broekhuizen heeft een droom waargemaakt: Een tweede restaurant.

LOF is de Naam.
Ewout Eleveld is de Chef.
Judith van Mourik is de Interieurarchitect.

Bistro LOF op culinair Landgoed Parc Broekhuizen

LOF…
Local Organic Farm…
LOF… ode aan een goede keuken…
LOF… in Love…
LOF… lekkere groente

LOF is een bistro, maar niet zomaar eentje. Van de oude, monumentale boerderij naast de orangerie werd een adembenemend restaurantconcept gemaakt, dat de prachtige historie combineert met een 21ste -eeuwse setting. Een nieuwe, poëtische sfeer is ontstaan door de kasteelmuur, de nabijgelegen Orangerie, het terras en de in volle glorie herstelde originele moestuin. Een plek waar we vanaf het eerste moment van wisten: hier moet een restaurant komen. Als gast waan je je, lopend door dit deel van de buitenplaats, in vroeger tijden en geniet je van vergeten en niet-vergeten groenten, fruit, eetbare bloemen en kruiden die popelen om door de chef persoonlijk te worden geoogst. De afstand tussen de moestuin en de keuken is tien meter, versere en duurzamer groenten bestaan niet. Een aards paradijs!

Directeur Anita Bos: “Met bistro LOF hebben we een prachtig nieuw concept toegevoegd aan ons culinaire landgoed.”

Het Interieur
De stoere en robuuste boerderij werd grondig aangepakt om contrast te creëren tussen oud en nieuw. Aan interieurarchitect Judith van Mourik de uitdaging om er 21ste eeuwse invloeden in aan te brengen. Zij verstaat als geen ander de kunst van het blenden van oude en nieuwe elementen zoals ze dat ook deed in het hotel en het koetshuis van Parc Broekhuizen.
LOF moest een totaal andere sfeer krijgen vanwege zijn eigen geschiedenis en de plek op het landgoed. Bij de ontwikkeling van het concept en het ontwerp luidde
Van Mouriks motto: “Inspired by nature”. En weer lukte het haar om ook LOF die eigen, bijzondere signatuur te geven.
De zes meter hoge schouw, de houten spanten en de 300 jaar oude gemetselde wanden bleven bewaard. Die schouw vormt de entree, een warm welkom dus gegarandeerd. Als eigentijdse tegenhanger ontwierp Van Mourik er tegenover een stalen trap waarin een verfijnd bladpatroon werd gelaserd.
Natuurlijke materialen zoals leem, leer en hout, heel veel hout gaf Van Mourik een twist. De een noemt de sfeer “sober”, de ander “ingetogen”. Van Mourik: “Ik heb vooral met een kleurverloop in bruintinten gewerkt zoals ook is gedaan met de iconische traploper in het hotel om weer die eigen signatuur in te brengen. Het bruine palet herinnert aan vroeger, maar is tegelijk ook heel modern. Zo is bijvoorbeeld ook de betonnen vloer in donkerbruin in plaats van grijs. Bedoeld om het geheel naar een next level te brengen.”
Het bruin van het leem van de muren werd gecombineerd met zacht bruin leer met een vleugje roze in de banken. De tafels, de stoelen, de banken, alles is maatwerk. Het hout van de tafels kwam van bomen uit het park. LOF heeft vier eigen sferen. Aan de chef’s table in de keuken is er plaats voor acht personen, de tuinkamer met torenhoge glazen wanden biedt uitzicht op de moestuin en hoge ruisende bomen, de historische opkamer aan de zijkant van het restaurant heeft mogelijkheden voor private dining en de keukenkamer is gelegen in de open, hoge ruimte voor de keuken.

“Ik experimenteer graag met oud en nieuw. Meestal bevinden mijn hotelprojecten zich in een oud gebouw met veel identiteit, daar breng ik graag moderniteit en elegantie in terug.“
http://www.judithvanmourik.nl

 

Deze website gebruikt cookies om te zorgen dat u de beste gebruikerservaring heeft.
T.+31 343-745858 Boek nu