ENG
ENG

Green @ The Parc

Culinair Landgoed Parc Broekhuizen is gelegen in het midden van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Dit is het op één na grootste bosgebied van Nederland en daarmee hebben wij een bevoorrechte ligging in het hart van de natuur.

Wij streven er dan ook naar om de ecologische footprint zo klein mogelijk te houden. Daarom maken we bijvoorbeeld zoveel mogelijk gebruik van producten uit de streek en van de oogst uit onze eigen culinaire moestuin.

Luxe en duurzaamheid kunnen perfect hand in hand gaan, dát willen wij laten zien!

Green Globe Certificering
Op 26 oktober 2023 hebben wij een Green Globe Certificering behaald: een internationale erkenning voor duurzaam opereren binnen de reis- en toerisme industrie. We vinden het erg belangrijk om ons steentje bij te kunnen dragen in het groener maken van de wereld en zo duurzaam mogelijk te werk te gaan. Zo koken de chefs van Restaurant Voltaire* en Bistro LOF dagelijks met producten van de oogst uit onze eigen moestuin op het landgoed. Daarnaast zijn ingrediënten als foie gras en paling van de menukaart verdwenen en wordt er biologische koffie geschonken. Bedrijf breed wordt er zo min mogelijk gebruik gemaakt van single use plastic. Zo hebben wij binnen het hotel gekozen voor herbruikbare hoezen om de linnenkarren af te sluiten in plaats van plastic wraps. Ook maken wij vanaf heden gebruik van een volledige eco-lijn aan schoonmaakmiddelen. Voor onze zakelijke markt bieden wij gasten de mogelijkheid om een Green Meeting te reserveren in één van de vergaderzalen. Wilt u  meer lezen over duurzaamheid bij Parc Broekhuizen? Klik dan hier.

Green Meeting
Wij bieden onze zakelijke gasten de mogelijkheid om een Green Meeting te reserveren in één van de vergaderzalen. Bij deze groene manier van vergaderen wordt er onder meer geen gebruik gemaakt van papier en worden er gezonde, verrassende culinaire snacks en vegetarische maaltijden geserveerd. Ook worden gasten gestimuleerd om binnen hun programma tijd in te plannen om een wandeling te maken in de prachtige natuur rondom het landgoed.

Het landgoed
Wij zien dat onze gasten enorm waarderen dat wij ons middenin de natuur bevinden en bewust hiervoor kiezen. Iedereen die het landgoed betreedt ervaart haar prachtige omgeving en het positieve effect daarvan.

Culinair Landgoed Parc Broekhuizen is een monumentaal landgoed, waarbij wij de historische details (zoals de zichtlijnen en de rozen bij de Oranjerie) onderhouden en koesteren. Omdat het landgoed monumentaal is, zijn we verbonden aan bepaalde wet- en regelgeving. Zo mogen we bijvoorbeeld het veld achter de moestuin niet inzaaien en niet vaker maaien dan één keer per jaar (zodat het kan verwilderen). Ook mogen we niets zomaar plaatsen of juist weghalen. We beschikken over een eigen team van gepassioneerde professionals die het landgoed onderhouden en werken graag samen met lokale externe partners, zoals onze buren van heemtuin de Londotuin.

Natura 2000-gebied
Culinair Landgoed Parc Broekhuizen is een landgoed dat gelegen is in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Het landgoed valt in een Natura 2000-gebied, wat nog eens extra aantoont dat wij ons in een bijzondere omgeving bevinden. Ook dit gaat gepaard met extra wet- en regelgeving. Uit respect voor de omgeving zorgen wij er onder andere voor dat er geen buitenlichten branden in de avond, zodat de natuur en de dieren kunnen uitrusten. Daarnaast zorgen wij dat er buiten geen muziek wordt afgespeeld en dat de deuren naar een muzikale ruimte altijd dicht zijn. Samen met u willen wij zo ons steentje bijdragen aan de gezondheid van de prachtige natuur waarin Parc Broekhuizen zich bevindt.

Wilt u deze prachtige natuur ontdekken? Wij verhuren bij de hotelreceptie elektrische fietsen voor een heerlijk dagje uit.

Flora en Fauna
Het zal niemand verbazen dat er op en rond het landgoed bijzondere flora & fauna te vinden is. Qua fauna leven er ontzettend veel verschillende soorten dieren op het landgoed, waar wij ons zeer gelukkig mee prijzen.

Deze bijzondere dieren kunt u tegenkomen op ons landgoed:

Vogels: uilen, spechten, ganzen, meerkoeten en reigers.
Insecten: verschillende soorten bijen, hommels, vlinders en lieveheersbeestjes (waar onze tuinder héél blij mee is).
Reptielen en amfibieën: hagedissen, salamanders, padden, ringslangen en kikkers.
Zoogdieren: dassen, reeën, konijnen, eekhoorns

Qua flora bevinden we ons in een bijzonder overgangsgebied vanaf de Heuvelrug naar Uiterwaarde. Het landgoed is laag gelegen en heeft daardoor een ander type (o.a. nattere) grond dan op de Heuvelrug te zien is. Enerzijds is dat te zien aan het deels moerassige gebied aan de zuidzijde van het landgoed. Anderzijds is in het bos/park aan de noordzijde te zien dat er diverse ‘sloten’ tussen de bomen lopen om het vele water op te vangen. Dit geeft een ander soort vegetatie dan op het hoger gelegen deel van de Heuvelrug te zien is.

Wil je meer ontdekken over de flora & fauna op en rondom het Parc? Boek dan een tour met onze tuinder, een workshop vogels spotten of breng een bezoek aan onze buren van de Londotuin.

Moestuin
Een bijzonder feature van ons landgoed is de moestuin, waar we erg trots op zijn! De moestuin kunnen we beter een culinaire tuin noemen waar we de meest bijzondere groenten, fruit, kruiden en eetbare bloemen kweken. De tuin is volledig biologisch en de oogst is bedoeld voor de keukens van het hotel, restaurant Voltaire, Bistro LOF en onze banqueting afdeling. Iedere dag oogsten onze chefs met hun team verse ingrediënten die inspireren tot de mooiste seizoens gerichte gerechten.

Groene activiteiten
Bent u benieuwd naar de ‘groene’ activiteiten die u tijdens uw verblijf kunt ondernemen? Bekijk ze hier voor een leuk dagje uit op of rond het Parc. Of vraag bij de receptie naar één van de prachtige wandelroutes of huur een elektrische fiets.

Deze website gebruikt cookies om te zorgen dat u de beste gebruikerservaring heeft.
T.+31 343-745858 Boek nu