UK
UK

Bistro LOF op Culinair Landgoed Parc Broekhuizen.

LOF…
Local Organic Farm…
LOF… ode aan een goede keuken…
LOF… in Love…
LOF… lekkere groente

Culinair landgoed Parc Broekhuizen heeft een droom waargemaakt: Een tweede restaurant.

LOF is een bistro, maar niet zomaar eentje. Van de oude, monumentale boerderij naast de orangerie werd een adembenemend restaurantconcept gemaakt, dat de prachtige historie combineert met een 21ste -eeuwse setting. Een nieuwe, poëtische sfeer is ontstaan door de kasteelmuur, de nabijgelegen Orangerie, het terras en de in volle glorie herstelde originele moestuin. Als gast waan je je, lopend door dit deel van de buitenplaats, in vroegere tijden en geniet je van vergeten en niet-vergeten groenten, fruit, eetbare bloemen en kruiden die popelen om door de chef persoonlijk te worden geoogst. De afstand tussen de moestuin en de keuken is tien meter, versere en duurzamer groenten bestaan niet. Een aards paradijs!

Bistro LOF wil een warme pleisterplaats zijn voor inwoners uit de regio die na een drukke dag even los willen komen van de waan van de dag. In een ongedwongen sfeer kunnen zij lekkere, herkenbare gerechten eten. Maar ook voor de hotelgasten is LOF een aanwinst. Zij hebben nu de weelde om na een avond gastronomisch genieten in sterrenrestaurant Voltaire zich nog een keer te kunnen laten verwennen in bistro LOF.

Wandelaars en fietsers kunnen LOF in hun route door de Utrechtse Heuvelrug opnemen om hun tred te vertragen. Even pauze met uitstekende koffie en huisgemaakte patisserie, een gezonde juice of een welverdiend glas bier met een smakelijke snack, bijvoorbeeld bitterballen van ossenstaart of een plateau charcuterie.

LOF verrast met zijn toegankelijke, veelzijdige en aantrekkelijk geprijsde menukaart en verwarmt de gasten met persoonlijke aandacht: de ziel van gastheerschap. Een plek waar je als je er eenmaal bent, nooit meer weg wilt. Wat een geluk dat er een paar stappen verder een prachtig hotel gloort!

Vier eigen sferen
LOF heeft vier eigen sferen. Aan de chef’s table in de keuken is er plaats voor acht personen, de tuinkamer met torenhoge glazen wanden biedt uitzicht op de moestuin en hoge ruisende bomen, de historische opkamer aan de zijkant van het restaurant heeft mogelijkheden voor private dining en de keukenkamer is gelegen in de open, hoge ruimte voor de keuken.

De Chef
Zeventien jaar lang bekwaamde Ewout Eleveld zich in de hogere kunsten van zuur, bitter, fris en zoet bij driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen van Jacob Jan Boerma en Kim Veldman. De eredivisie van de gastronomie. Ewout: “Een toptijd. Mijn rol in De Leest was op de achtergrond, maar het is heerlijk om nu de ruimte te krijgen om nu op de voorgrond te treden.”

Je eigen menukaart samenstellen.
“Ja, echt geweldig. Ik kijk mijn ogen uit wat ik op dit landgoed allemaal tegenkom. Kersenbomen, perenbomen, appelbomen, frambozen, duindoornbes, blauwe bessen, vijgen, cranberries, paddenstoelen uit het bos… alles groeit hier. Fantastisch toch.”

 Wat komt er onder andere op de kaart?
“Simpele, herkenbare gerechten. De kwaliteit zit hem in de bereidingen, niet in de bewerkelijkheid zoals voorheen in De Leest. We hebben een snackkaart met onder andere mooie charcuterie en bitterballen van ossenstaart, een lunchkaart en een dinerkaart in alle prijsklassen. Je kunt hier binnenkomen voor een kop koffie met mijn eigen interpretatie van de appeltaart en mijn versie van de klassieke eclairs. Maar je kunt ook een menu van drie gangen nemen voor € 39,00, de prijs van een menu Bib Gourmand. Ik krijg hier de mogelijkheid om een huiskamer te creëren waar iedereen kan aanschuiven. Denk aan het joie de vivre van een Parijse bistro in combinatie met de sereniteit uit Scandinavië.”

In de keuken staat een hout gestookte oven. Is dat je paradepaardje?
“Ja, de zogeheten Beech oven is een fantastische oven die voor een unieke smaak zorgt. Denk aan een côte de boeuf die we garen met tijm, rozemarijn, knoflook en oregano, dan krijg je een smaak die kun je met niets vergelijken of aan tarte flambée. Ik leef hier mijn droom.”

Deze website gebruikt cookies om te zorgen dat u de beste gebruikerservaring heeft.
T.+31 343-745858 Boek nu