ENG
ENG

Op Parc Broekhuizen vindt u zowel in de gebouwen als op het landgoed diverse historische en moderne kunstschatten. Dit heeft ons geïnspireerd tot het samenstellen van het kunstprogramma “Art@TheParc”. Elke 6-8 weken kunt u collecties van kunstenaars bewonderen, die speciaal voor Parc Broekhuizen geselecteerd zijn. Elke expositie is uniek, bijzonder en eigenzinnig en het bezoeken méér dan waard.

Art at the Parc Agenda

Simon Adjiashvili | 12 september tot en met 19 november 2022
Mart Visser | 11 november 2022 tot en met 31 januari 2023
Iris Le Rütte | 17 november 2021 tot en met 12 maart 2022
Paulien Huizinga | 16 augustus 2021 tot en met 31 maart 2022
Atolty | 15 december 2020 tot en met 15 augustus 2021
Rien Bekkers | 1 september 2020 tot en met 15 augustus 2021
Han Ebbelaar | 1 juli 2020 tot en met 1 september 2020
Laura Meddens | 5 februari 2020 tot en met 31 maart 2020

Sculpturen Pastorale 2.0

Voor de komende jaar wordt op het landgoed Parc Broekhuizen een kunstroute georganiseerd onder de noemer Pastorale 2.0.Van 14 april tot 1 november 2022 zullen op het landgoed en het omliggende land beelden zijn geplaatst die het eenvoudige leven van de moderne tijd voor het voetlicht brengen. Een wereld van voelen en niet van denken. De vlucht van de geciviliseerde wereld naar de natuurlijke wereld. Van de wereld van regels naar de wereld waar geen regels gelden. Een plek waar je jezelf en elkaar met andere ogen leert zien. Tijdens de Sculpturen route Pastorale 2.0 (14/4-31/10) vinden 2 x 3 concerten plaats in het thema speciaal gecomponeerd en samengesteld door Michiel Borstlap en Michael Wilmering.

Mart Visser 
Mart Visser behoeft als gerenommeerd couturier en modeontwerper geen introductie. Minder bekend is dat hij ook kunstenaar is. Hij is vooral geraakt door de expressie van het gezicht. De portretten van indrukwekkende hoofden, koppen en gelaatsuitdrukkingen die Visser schildert zijn ruig en abstract van opzet, dit in schril contrast tot het delicate design van zijn haute couture. Net als in zijn modecollecties voeren ook in zijn portretten nachtblauw, donkeroranje, oker en vergrijsde toetsen de boventoon.

 

Tijdens de expositie bij Parc Broekhuizen presenteert Visser nieuw, uniek werk dat nog niet eerder vertoond is. In het voorjaar van 2022 is er een overzichtstentoonstelling van het werk van Mart Visser van de afgelopen 5 jaar in Museum Voorlinden.

Meer over Mart Visser Art

Iris Le Rütte
Iris Le Rütte is beeldend kunstenaar en dichter. Haar werk wordt gezien als semi realistisch en sprookjesachtig. Met onder anderen Henk Visch en Tom Claassen behoort zij tot de kunstenaars van de nieuwe figuratie: de vertelling en het symbool in de beeldende kunst. Le Rütte ontwierp vele monumentale sculpturen voor de openbare ruimte in binnen- en buitenland, en won diverse culturele prijzen, zoals de Heldringprijs van NRC Handelsblad en de IJ-Prijs van PwC en de gemeente Amsterdam. Haar werk bevindt zich in de collectie van bedrijven, waaronder Ahold en Akzo Nobel. Haar boek ‘Ik dicht je bij me’, met eigen gedichten en tekeningen, bereikte in korte tijd de zevende druk. Ze had solo-exposities in musea, zoals Beelden aan Zee en Singer Laren. Haar beeldenreeks op het dak van de ziekenhuis OLVG in Amsterdam werd genomineerd voor de Elisabeth van Thüringenprijs.

Paulien Huizinga te zien tot 27 maart
Paulien Huizinga (Deventer, 1971) begon haar carrière als televisie presentatrice maar vond uiteindelijk haar ware passie in de fotografie. Wat begon als een hobby mondde al snel uit in een ontdekkingsreis die voor haar niet meer te stoppen was. Na een vooropleiding op de Fotoacademie had de fotografie haar zó gegrepen dat ze zeker wist dat ze op de goede weg zat. Oefenen, oefenen, oefenen, onderuit gaan, opstaan, weer proberen, vallen en weer verder gaan.

Want ze had een droom!

Inmiddels heeft ze haar eigen studio in Blaricum en exposeert zij haar werk wereldwijd. Van Parijs, Milaan tot LA.
Het werk van Paulien kenmerkt zich door vooral de sterke vrouw in al haar kwetsbaarheden te tonen. Sensualiteit, seksualiteit, vormen en rondingen, je kunt het allemaal in haar werk terug vinden maar bovenal heeft ze de behoefte de aanschouwer deelgenoot te maken in haar zoektocht naar de Aphrodite in iedere vrouw. De godin van de liefde, schoonheid en sensualiteit maar nimmer een slachtoffer van wie zij is of wie haar pad kruist.

Deze website gebruikt cookies om te zorgen dat u de beste gebruikerservaring heeft.
T.+31 343-745858 Boek nu