Op Parc Broekhuizen vindt u zowel in de gebouwen als op het landgoed diverse historische en moderne kunstschatten. Dit heeft ons geïnspireerd tot het samenstellen van het kunstprogramma “Art@TheParc”. Elke 6-8 weken kunt u collecties van kunstenaars bewonderen, die speciaal voor Parc Broekhuizen geselecteerd zijn. Elke expositie is uniek, bijzonder en eigenzinnig en het bezoeken méér dan waard.
Masha Trebukova
Vanaf maandag 3 april 2023 is er op het Parc een nieuwe kunstexpositie te bezichtigen van kunstenares Masha Trebukova. Deze unieke expositie is onderdeel van het kunstprogramma Art at the Parc op Culinair Landgoed Parc Broekhuizen. We zijn trots op onze samenwerking waardoor werk te bezichtigen is in het Hoofdhuis, Koetshuis en Bistro LOF.
Masha, geboren en opgegroeid in Moskou, is in 1986 afgestudeerd aan de Surikov Art Academy in Fine Arts and Printing en woont en werkt sinds 1990 in Amsterdam. Ze heeft nationaal en internationaal vele exposities georganiseerd en haar werk wordt wereldwijd zeer gewaardeerd.
De werken die Trebukova op het Parc exposeert zijn deel van ‘Celebrating Color’, een kleurrijke en fantasievolle expositie. Meer achtergrondinformatie vindt u op de website www.trebukova.net.
Michèl Poort.
Een maand lang staat het Parc in het teken van het werk van kunstenaar Michèl Poort.
Zijn bijzondere werk staat geheel in het teken van het hart met hartencreaties van o.a. ceramiek, hout en glas en digitale werken. Voor Michèl is het hart zijn levenswerk: “Voor mij als kunstenaar is het hart de mooiste vorm waarbinnen alles mogelijk is. Hier kan ik zijn en dat is wat ik graag wil delen”.
Ontdek in deze expositie zijn ‘heartbeats’, een retrospectief van het hart dat alles weer kloppend maakt.
Poort’s expositie is onderdeel van het kunstprogramma Art at the Parc van Parc Broekhuizen waarbij werk te zien zal zijn in het Koetshuis, het hotel, Restaurant Voltaire en Bistro LOF.
Voor de komende jaar wordt op het landgoed Parc Broekhuizen een kunstroute georganiseerd onder de noemer Pastorale 2.0.Van 14 april tot 1 november 2022 zullen op het landgoed en het omliggende land beelden zijn geplaatst die het eenvoudige leven van de moderne tijd voor het voetlicht brengen. Een wereld van voelen en niet van denken. De vlucht van de geciviliseerde wereld naar de natuurlijke wereld. Van de wereld van regels naar de wereld waar geen regels gelden. Een plek waar je jezelf en elkaar met andere ogen leert zien. Tijdens de Sculpturen route Pastorale 2.0 (14/4-31/10) vinden 2 x 3 concerten plaats in het thema speciaal gecomponeerd en samengesteld door Michiel Borstlap en Michael Wilmering.
Mart Visser
Mart Visser geniet vooral bekendheid om zijn werk als modeontwerper, hij is al jaren ook een gepassioneerd en multidisciplinair kunstenaar. Hij maakt sculpturen en schilderijen intuïtief en experimenteert met formaten en materiaalgebruik. Net als bij zijn modernistische modedesign versterken structuur, reliëf, textuur en techniek het ontwerp.
Uitgangspunt voor Marts beeldende kunst is een persoonlijk inlevingsvermogen en het zoeken van raakvlakken met andere kunst, die hij bewondert of hem intrigeert. Daarnaast is het ook een zoektocht naar de menselijke vorm, innerlijke integriteit of authenticiteit. Ieder werk is een reflectie van ontmoetingen. Voor Mart is zijn kunst een ode aan creatie.
De kunstenaar maakt naast zijn grote schilderijen ook sculpturen van zware materialen, ruwe houtsoorten, stenen en ijzer; met een liefde voor oude, verweerde materialen. Hij stapelt, modelleert met het gewicht en vormt ruwe objecten. Op de solo-expositie in Parc Broekhuizen smelten deze twee disciplines prachtig samen.
Al zolang Mart Visser een potlood of penseel kan vasthouden, tekent hij hoofden. De expressie van het gezicht in al zijn vormen is wat hem boeit. Zijn geschilderde koppen en tronies, met een sterk signatuur, kenmerken zich door een ruige en abstracte opzet, met een kleurenpalet van nachtblauw, gradaties in zwart/wit/grijs, donkeroranje, oker en een parade aan vergrijsde tonen.
Mart Visser (1968) volgde een opleiding aan de Modeacademie Montaigne. In 1992 debuteert hij met een eerste Haute Couture collectie en opent in 1995 in Amsterdam een eigen salon. In 2003 introduceert de modeontwerper een confectielijn. Sinds 2009 is Mart ook een veelzijdig beeldend kunstenaar. Naast tentoonstellingen in Museum Jan van der Togt in Amstelveen (2014) en Museum aan het Vrijthof in Maastricht (2016), en recent zijn grote solo-expositie in Museum Beelden aan Zee, is zijn autonome Artwork gepresenteerd op internationale kunstbeurzen en exposities in galeries en interieur showrooms en opgenomen in de collecties van een groot aantal private verzamelaars.
Tijdens de expositie bij Parc Broekhuizen presenteert Visser nieuw, uniek werk dat nog niet eerder vertoond is. In het voorjaar van 2022 is er een overzichtstentoonstelling van het werk van Mart Visser van de afgelopen 5 jaar in Museum Beelden aan Zee.
Iris Le Rütte
Iris Le Rütte is beeldend kunstenaar en dichter. Haar werk wordt gezien als semi realistisch en sprookjesachtig. Met onder anderen Henk Visch en Tom Claassen behoort zij tot de kunstenaars van de nieuwe figuratie: de vertelling en het symbool in de beeldende kunst. Le Rütte ontwierp vele monumentale sculpturen voor de openbare ruimte in binnen- en buitenland, en won diverse culturele prijzen, zoals de Heldringprijs van NRC Handelsblad en de IJ-Prijs van PwC en de gemeente Amsterdam. Haar werk bevindt zich in de collectie van bedrijven, waaronder Ahold en Akzo Nobel. Haar boek ‘Ik dicht je bij me’, met eigen gedichten en tekeningen, bereikte in korte tijd de zevende druk. Ze had solo-exposities in musea, zoals Beelden aan Zee en Singer Laren. Haar beeldenreeks op het dak van de ziekenhuis OLVG in Amsterdam werd genomineerd voor de Elisabeth van Thüringenprijs.
Paulien Huizinga te zien tot 27 maart
Paulien Huizinga (Deventer, 1971) begon haar carrière als televisie presentatrice maar vond uiteindelijk haar ware passie in de fotografie. Wat begon als een hobby mondde al snel uit in een ontdekkingsreis die voor haar niet meer te stoppen was. Na een vooropleiding op de Fotoacademie had de fotografie haar zó gegrepen dat ze zeker wist dat ze op de goede weg zat. Oefenen, oefenen, oefenen, onderuit gaan, opstaan, weer proberen, vallen en weer verder gaan.
Want ze had een droom!
Inmiddels heeft ze haar eigen studio in Blaricum en exposeert zij haar werk wereldwijd. Van Parijs, Milaan tot LA.
Het werk van Paulien kenmerkt zich door vooral de sterke vrouw in al haar kwetsbaarheden te tonen. Sensualiteit, seksualiteit, vormen en rondingen, je kunt het allemaal in haar werk terug vinden maar bovenal heeft ze de behoefte de aanschouwer deelgenoot te maken in haar zoektocht naar de Aphrodite in iedere vrouw. De godin van de liefde, schoonheid en sensualiteit maar nimmer een slachtoffer van wie zij is of wie haar pad kruist.